Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V Rusku zavřeli Markelovova otce

V Rusku zavřeli Markelovova otce

Z angažmá ve Williamsu tak nejspíš nic nebude

V pátek se poprvé svezl v tréninku na VC F1, v pondělí mu zavřeli tatínka. Minulé dny byly pro Arťoma Markelova hodně rušné…

Ruský závodník dostal od Renaultu šanci nastoupit v Soči v úvodním tréninku. Ve stejném městě si však o něco později přišli strážci zákona pro jeho otce. Valerij Markelov se ocitl ve vazbě s obviněním z podplácení na krku.

Stejně jako v případě dalších adeptů F1 z matičky Rusi pochází Arťom z bohaté rodiny. Již zmíněný Valerij podniká v železniční dopravě a spoluvlastní přepravní společnost Lengiprotrains. Podle obžaloby se pro ni pokusil získat lukrativní zakázku od státních drah prostřednictvím miliardového úplatku (v rublech) jistému úředníkovi na ministerstvu vnitra. Ten patrně bral z vícera stran a záhy se dostal do hledáčku protikorupční policie. Od něj pak už vedla přímá linka k Markelovovi seniorovi.

 

Arťom Markelov se s nadějí na vstup do F1 bude muset prozatím rozloučit

 

I když causa nemá s motorsportem nic společného, představuje pro juniora těžkou ránu. Lengiprotrains totiž financoval jeho kariéru. Teď vzniká podezření, že investované peníze nepocházely ze zrovna čistých zdrojů.

Čtyřiadvacetiletý vicemistr F2 se přitom zrovna rozpovídal o tom, že pět let v této sérii bylo tak akorát. Prozradil zároveň, že jedná s Williamsem, u něhož, jak známo, je plná peněženka kandidáta vždycky až na prvním místě. Teď z toho nejspíš nebude nic.