Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pochopení vozu je více než vývoj, tvrdí Hamilton

Pochopení vozu je více než vývoj, tvrdí Hamilton

Mercedes ve špičkové formě, radost jezdit

Povedlo se Mercedesu vývojově přesprintovat Ferrari, nebo měl italský tým pouze pár slabších závodů v řadě? Možná není pravdou ani jedno z toho, jen se Mercedesu v druhé polovině sezony podařilo sladit s letošním monopostem W09. S touto disciplínou se Mercedes trápil i loni, když dokonce dal vozu přezdívku "primadona", ale závěr sezony byl již plně v jeho režii.

"Náš vůz nyní funguje skutečně dobře," řekl Lewis Hamilton před víkendem Velké ceny Japonska. "Těžko říct, o kolik jsme se reálně zlepšili, nebo zda se oni zastavili či udělali krok zpět. Netušíme. Možná tu oni lépe pochopí chování svého vozu. Očekáváme, že na tomto okruhu budeme podobně rychlí.

Ve Spa jsme dostali velký soubor nových dílů, v Monze menší a další minulý víkend, takže žádná revoluce, jenom malé krůčky. Čím dál lépe rozumíme vozu. To je oblast, ve které nyní děláme velké pokroky. Z vozu mám celkově výborný pocit, zvyšujeme výkon motoru, zlepšujeme efektivnost (spalování paliva, rekuperačních systémů?), vůz je stabilnější.

Toto je dobrá část roku, vůz je v nejlepší formě, takže se už nemůžu dočkat, až s ním pojedu na této trati. Ještě nikdy jsme v Suzuce nebyli tak rychlí, jako budeme teď. První sektor (s řadou esíček) bude šílený."