Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Stoddart se cítí ohrožen

Stoddart se cítí ohrožen

Australan očekává odvetu ze strany FIA & Ferrari.

Šéf stáje Minardi Paul Stoddart má obavy z odvety za to, že se nedávno otevřeně postavil proti Ferrari a FIA. Australan však jedním duchem dodává, že je ochoten nést následky, pokud to bude ku prospěchu Formule 1.
 
I po dramatické mediální přestřelce během Grand Prix Austrálie, která se točila okolo práva Minardi nasadit loňské vozy, pokračoval Stoddart v politickém tažení. Šéf Minardi stojí i za pátečním prohlášením vzniklém v dějišti druhého podniku letošní sezóny. Ferrari je prostřednictvím tohoto dokumentu nabádáno, aby respektovalo dohodu týkající se testování a zařadilo se po bok ostatních týmů.
 
Stoddart, který se dobrovolně ujal role mluvčího takzvané skupiny devíti týmů, očekává, že bude pykat zejména za soudní manévry, které rozpoutal v Melbourne.
 
"Pro Minardi to bylo vítězství, ale za jakou cenu? Nejsem naivní ani hloupý abych věřil, že nebude následovat odplata," uvedl Stoddart pro Australian Associated Press.
 
"Čekám jen na to, odkud to přijde. Všichni mi to říkají. Pokud se podaří udělat ve Formuli 1 pořádek, tak jsem připraven zaplatit jakoukoliv cenu a to i pokud bych musel odejít."
 
Stoddart sice zůstává, co se týče budoucnosti, pesimistou, ale současně varuje všechny, kdo by na něj chtěli vyvíjet náklad.
 
"Jsem i bojovník, takže pokud někdo začne hrát hry, budu se bránit. Již v Melbourne jsem však dokázal, že umím být i agresivní. Kdokoliv přijde s úmyslem střílet, bude muset nabít hodně silné střelivo."