Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg měl velkou radost

Hülkenberg měl velkou radost

Renault: Největší bodový příděl

Za poslední tři roky Renault ani jednou nezískal 14 bodů v jedné velké ceně. VC USA tedy byla nejlepším závodem za uvedenou dobu. Vzpruha přišla v pravou chvíli.

Nico Hülkenberg (6. místo) se během prvního kola posunul ze sedmého na páté místo. S výjimkou zastávky v boxu před sebe od té chvíle nepustil nikoho ze zbytku světa.

Dnes naše stáj zaznamenala nejlepší výsledek za celou dobu, co jsem v Renaultu. Mám z toho radost. Všichni členové týmu, co se na něm podíleli, odvedli velmi dobrou práci. Prokázali jsme, že naše auto má velmi slušnou závodní rychlost a že jsme schopní konkurovat. Zároveň se potvrdilo, jak je důležité si v kvalifikaci zajistit co nejlepší postavení na startu a zajet hladké první kolo. Ještě nemáme zavřené dveře. Dnes jsme nasbírali hromadu bodů. Naplnilo nás to spokojeností,“ uzavřel své hodnocení závodu Hülkenberg. 

Carlos Sainz dojel i přes problematickou penallizaci na sedmém místě 

Carlos Sainz (7. místo) nebyl o nic horší. Trochu ho přibrzdila přísná penalizace pěti vteřin za získání výhody při vyjetí z tratě. Ne snad, že by se takového prohřešku nedopustil, ale rozhodně nebyl sám.

Úspěšný závod Španěl komentoval slovy: „Celkově jsem šťastný z toho, jak jsme víkend zakončili. Naše stáj dnes dosáhla výborného výsledku. Přesně to jsme potřebovali. Za šesté a sedmé místo si odvážíme kupu bodů. Všem, kdo se o to zasloužili, patří blahopřání za fantastické kolektivní úsilí. Pokud mám mluvit za sebe, povedl se mi skvělý start a do první zatáčky jsem najížděl před třemi auty, která byla předtím přede mnou. Vyjel jsem z dráhy za ferrari, ale bezpečně jsem se na trať vrátil. Estebana jsem nechal projet. Potom jsem ho v šesté zatáčce čistě předjel vnějškem, tak pořád nechápu, zač jsem dostal trest. Pak už šlo jen o to, hospodařit dobře s pneumatikami a šetřit palivo.