Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen zavřel ústa všem pochybovačům

Räikkönen zavřel ústa všem pochybovačům

Ferrari: Konečně zase slušná rychlost

„Je to hezké, ale život jde dál.“ Kdepak, s Icemanem nepohne nic. Pravda, vítězství ve F1 to pro něj bylo už jednadvacáté, ale první po pětileté pauze.

Oslavovat mohl už pro vynikající úvodní manévr, kdy prorazil Hamiltonovu obranu a položil tak základní kámen ke svému úspěchu. Pověstný klid navíc prokázal i v závěru, kdy se k němu přiblížil divoký Verstappen.

Především jsem měl auto, na které jsem se mohl spolehnout,“ zahájil své vyprávění Kimi Räikkönen (1. místo). „Start hrál klíčovou roli a v prvním úseku jsme měli potřebnou rychlost. Snažil jsem se pečovat o pneumatiky a šetřit palivo. Pak Mercedes stáhl Lewise do boxů a ten se vrátil na čerstvých gumách. V tom okamžiku bylo mým úkolem udržet ho za sebou, dokud nezastavím i já. Jestliže by se to nepovedlo, byl by to už jiný příběh. Jsem rád, že jsem dokázal sobě i jiným, že na to pořád mám. Jsme stále ve hře o oba šampionáty a to je dobré. Budeme bojovat až do konce.

 

Sebastianu Vettelovi zbývá už spíše jen teoretická naděje na titul

 

Sebastian Vettel (4. místo) se vrátil především k situaci v prvním kole, kdy se propadl po kontaktu s Danielem Ricciardem: „Nejsem si jistý, že mě opravdu viděl. Chtěl jsem ho dostat pod tlak před následující zatáčkou, rozhodně jsem neměl v úmyslu ho v tom místě předjíždět. Nenechal mně ale žádný prostor, dotkli jsme se koly a už jsem se točil. Jsem opravdu šťastný kvůli Kimimu a jeho výsledku, se svým ale vůbec spokojen nejsem. Tým se mně snažil pomoct, jenže já ho zklamal. Pozitivem je, že jsme dokázali udržet výborné tempo, i když na spoustě věcí je ještě třeba zapracovat. V poslední době to nebylo lehké a nezdary k závodění patří, nicméně věřím, že je vždy možné překonat problémy.

Exmistr světa si sice uchoval naději na titul, ovšem s tím, že potřebuje vyhrát všechny tři závěrečné velké ceny. Hamilton by v nich navíc musel bodově jen paběrkovat.