Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen nedokázal dát dohromady kolo

Räikkönen nedokázal dát dohromady kolo

Ferrari: Rozhodnou strategie a pneumatiky

Bude to fuška. Tak by se dalo ve stručnosti vyjádřit očekávání Ferrari před nedělní velkou cenou. Rudá auta sice postupně zrychlovala, jenže ujíždějící expres jménem Red Bull dostihnout nedokázala.

Sebastian Vettel (4. místo) se zítra bude snažit zaskočit svého úhlavního soka Lewise Hamiltona hned na začátku. Dnes se mu to nepodařilo: „Ne, že bych byl z toho úplně zklamaný, ale na red bully nám chybělo několik desetin. Ve svém posledním pokusu jsem šel na limit, jenže nebylo to úplně čisté, spáchal jsem pár chyb. Tohle je okruh, kde aerodynamika nehraje takovou roli, o přítlak tvrdě bojujete. Vycházelo mně to v prvním sektoru, ale jinde jsme ztráceli. Zítra to bude dlouhý závod, klíčem k úspěchu budou správná strategie a zacházení s pneumatikami.

 

Sebastian Vettel musí zítra bezpodmínečně vyhrát - a pak se uvidí...

 

Kimi Räikkönen (6. místo) byl ze silné šestky nejpomalejší a místním specifickým podmínkám zřejmě ještě úplně nepřišel na chuť. „Oproti včerejšku jsme se zlepšili, a to je pozitivní fakt,“ uvedl. „Problémem bylo dát dohromady optimální kolo, protože poměry na dráze se permanentně měnily. Více nám vyhovovalo, když bylo chladněji. Závod bude těžký a dlouhý. První tři týmy začínají se stejnými pneumatikami, takže uvidíme, jak se věc vyvine. Do první zatáčky je daleká cesta, bude záležet na perfektním startu. V ní bývá obvykle těsno. Pokud se za někým vyvezete, je to pro vás obrovská výhoda. Souhlasím, že gumy budou určujícím faktorem.