Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Ferrari je připraveno porazit McLaren

Ferrari je připraveno porazit McLaren

Mexiko může rozdat mnoho důležitých bodů.

Do konce sezony zbývá pět závodů a dva velké týmy dělí v boji o titul pouhých 3.5 bodu. Vpředu je McLaren, zejména díky double ulovenému v Itálii, ale v posledních závodech mělo lepší výsledky Ferrari.

Od začátku sezony je to těsné, ale teď je to už i pořádně napínavé,“ řekl před víkendem Lando Norris o srovnání rychlostí oranžového a červeného vozu na různých typech okruhů. "Tvrdě makáme, ale Ferrari je silné, to se musí uznat. Hlavně v posledních pár víkendech bylo silné.

Ferrari v nedávné době vylepšilo hlavně svůj motor, což se na 1.2kilometrové rovince Autodromu bratří Rodríguezů bude hodit. A v obou pátečních trénincích byly oba vozy Ferrari podstatně rychlejší než vozy McLarenu.

Papírově nám má tato trať sedět lépe než Austin, ale stávají se pozitivní i negativní překvapení, tak uvidíme. Nicméně musím říct, že očekáváme silný závod, dobrou rychlost v porovnání s jinými týmy středu pole,“ nechal se slyšet Charles Leclerc.

Porazit McLaren tento víkend možná pro Ferrari nebude ani žádnou výzvou, jelikož ten je ztracen hluboko v poli.

První trénink byl dost špatný, rychlost slabá,“ řekl Norris. „Asi to bude ještě těžší víkend, než jsme si mysleli.

A tím špatné zprávy pro fanoušky McLarenu a Norrise ještě neskončily. Před třetím tréninkem McLaren oznámil, že Norris dostal novou pohonnou jednotku. Na chvostu startovního roštu se potká s Lancem Strollem a Júkim Cunodou, kteří také dostali nové pohonné jednotky.

McLarenu to v Mexiku zatím moc nejede. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari