Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren a Ferrari v čele druhé ligy?

McLaren a Ferrari v čele druhé ligy?

Pozitivní překvapení odvěkých rivalů.

Charles Leclerc byl včera pozitivně překvapen dobrou rychlostí ve srovnání se zbytkem předpokládaného středu pole.

"Byl to dobrý den. Popravdě jsme ani nečekali takto dobrou konkurenceschopnost. Ale byl to pouze pátek," řekl Monačan. "S průběhem prvního tréninku mohu být velmi spokojený, s druhým už o trochu méně, nevyšel mi závěr rychlého kola."

Sainz jezdil opatrněji, jelikož si na červený vůz teprve zvyká.

"Musím být opatrný. Ani nechci příliš komentovat balanc vozu, protože když vůz netlačím až na hranu, tak si sám nemohu být jistý. Mezi tréninky jsme vůz zlepšili, začínám si zvykat," řekl nový jezdec Ferrari, který v zimě přestoupil z McLarenu.

A pokud mimo souboje Red Bullu s Mercedesem v pátek někdo zanechal lepší dojem než Ferrari, tak určitě jeho odvěký rival, britský McLaren. Také Daniel Ricciardo si zvyká v novém týmu, ale Lando Norris byl třetí v prvním tréninku a druhý ve druhém.

"Jsem trochu překvapen, ale tipuji, že jsme prostě jen ukázali větší část naší rychlosti než některé jiné týmy," nechal se slyšet britský mladík. "Evidentně jsou zde čtyři vozy, které budou před námi. Ale kdoví, možná budeme překvapeni. Ani jsem neměl velmi dobrý pocit z řízení vozu. Nebyl jsem si jím jistý, hlavně ve středně rychlých a rychlých zatáčkách, jako jsou šestá a sedmá. V prvním pokusu (o simulaci kvalifikace) jsem musel kolo přerušit, protože jsem nezvládl řízení a úplně ztratil zadek vozu."

Na dobrou formu McLarenu upozornili také jezdci Mercedesu, které Norris ve druhém tréninku nechal za sebou.

Dokáže letos McLaren s motorem Mercedes uprchnout ze středu pole? Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: McLaren