Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zaseklá matka připravila Norrise o body

Zaseklá matka připravila Norrise o body

Pokutu ale McLaren nedostal

O lehce komickou vložku se v průběhu VC Mexika postaral tým McLaren. Lando Norris po výměně pneumatik téměř okamžitě zase zaparkoval. Mechanici si pak dali sprint a auto dostrkali zpět na stojánku. Britský jezdec se sice vrátil do závodu, ovšem s kolem ztráty a tudíž bez naděje na jakýkoliv slušnější výsledek.

Všichni ještě očekávali trest pro McLaren, který v podobných případech bývá obligátní. Vyšetřování však skončilo překvapivým závěrem. „Zástupce týmu prohlásil, že osoby pracující na kole vlevo vpředu si nebyly jisty, zda je řádně připevněno. Proto byl vůz z bezpečnostních důvodů zastaven. Po zhlédnutí videa nemohl technický delegát potvrdit, že vozidlo bylo vysláno zpět na trať v nebezpečném stavu. Komisaři proto došli k závěru, že na základě dostupného materiálu nelze jednoznačně konstatovat vinu,“ čteme v odůvodnění verdiktu. 

Před startem Lando Norris ještě netušil, co ho za pár minut potká

Podle šéfa stáje Andrease Seidla se na inkriminovaném ráfku zasekla matka: „Je to smůla, když vás potká něco takového. Musíme se z toho ale poučit a vyvodit důsledky jak z technického, tak operativního hlediska. Oproti Monze (kde ze stejného důvodu odpadl Sainz) jsme zlepšili náš reakční čas. Proto se Landa podařilo zastavit ještě v uličce. Byli bychom ovšem mnohem raději, kdyby k takové situaci vůbec nedošlo.