Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas je po prudkém nárazu v pořádku

Bottas je po prudkém nárazu v pořádku

Auto dopadlo mnohem hůře

Muž, který inicioval nejspornější moment dnešní kvalifikace, je v pořádku. Valtteri Bottas byl během nárazu do bariéry vystaven přetížení 17 G. Proto byl neprodleně transportován do zdravotního střediska na okruhu. Tam naštěstí lékaři seznali, že vyvázl bez znatelné újmy na zdraví a nemusí tak putovat na vyšetření do nemocnice.

Hůř je na tom auto. Zcela určitě se neobejde bez výměny některých limitovaných komponent, v první řadě převodovky. Finova i tak nevalná výchozí pozice do závodu se tak nejspíše ještě zhorší.

 

Valtteriho Bottase bude zítra čekat pořádná dřina

 

Pokud jde o další vývoj v případu Verstappen, dostali jsme se do fáze vyčkávání. Sportovní komisaři totiž Nizozemce ještě ani nezačali vyšetřovat, natož aby si ho předvolali ke slyšení.

Mezitím se pro jeho přísné potrestání vyslovili i exmistr světa Jenson Button a jeho krajan Johnny Herbert, působící jako expert televizní stanice Sky. Šéf Scuderie Ferrari Mattia Binotto zase připomněl, že aktivace žlutých praporků se jezdci zobrazí i na volantu, takže výmluvy na to, že signalizaci neviděl, postrádají smyslu.