Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hülkenberga zastavilo přehřívání motoru

Hülkenberga zastavilo přehřívání motoru

Renault: Sainzovi chyběla rychlost

Z výsledku je zřejmé, že Renault nemohl být s výsledkem závodu spokojený. Carlos Sainz na body nedosáhl a Nico Hülkenberg do cíle nedojel. Na umístění v pořadí týmů to naštěstí pro francouzský tým nebude mít vliv.

V úvodním kole si jezdci vyměnili pořadí, když Sainz předjel Hülkenberga. Oba se poté pozvolna přibližovali první desítce. Zvýšená teplota motoru však vedla k preventivnímu opatření – ve 32. kole byl Hülkenberg povolán do boxu a odstoupil. Sainz se za pomoci dvou zastávek pokusil zaútočit na body, ale to se mu nakonec nepodařilo. 

Jezdci Renaultu sváděli největší souboje sami mezi sebou 

Věděli jsme, že v Brazílii to bude těžký víkend. Nakonec jsme nebyli dostatečně rychlí na to, abychom dnes získali body. Po dalším dobrém startu jsem získal tři pozice a sváděl jsem pěkné bitvy s dalšími vozy. Když se závod usadil, stále jsem se snažil, ale prostě jsem neměl tempo, takže jsem nemohl dosáhnout očekávaného výsledku,“ zklamaně zhodnotil závod Carlos Sainz (12. místo).

Nico Hülkenberg (nedojel) hodně litoval odstoupení: „Byla to škoda, ale zastavily mě nadměrné teploty motoru. mohly by poškodit pohonnou jednotku, a to nestojí za riziko. Byl jsem na reverzní strategii, a to by znamenalo, že na konci závodu budu mít čerstvé pneumatiky. Kromě toho bylo na několika místech zábavné závodit s Carlosem. Bylo to těsné, ale poskytli jsme si dostatek místa a všechno bylo fér.