Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

U Francouzů zavládlo zklamání

U Francouzů zavládlo zklamání

Renault: Kam se poděla rychlost?

Renaultu vypadl jeden vůz v první a jeden v druhé části kvalifikace. Velké zklamání pro tým, jenž měl podle velkého plánu francouzské automobilky v tomto čase již sahat po stupních vítězů a účast obou vozů v Q3 tedy měla být samozřejmostí. Vozu ale okruh Josého Carlose Paceho nesedí a na tým si sedla smůla, když Niku Hülkenbergovi nepřálo počasí a Carlos Sainz doplatil na hustý provoz. Jezdci pouze doufají, že závodní tempo bude o hodně lepší, než rychlost na jedno kolo.

"Dnes nám chyběly dvě nebo tři desetiny. Q2 byla extra náročná. Déšť byl blízko, pravděpodobně jsme udělali nesprávné rozhodnutí a nevyšlo nám načasování. Ale to se teď snadno řekne. Nebylo jednoduché odhadnout úroveň přilnavosti, najít správnou rychlost pro průjezd zatáčkami. Nakonec jsme z vozu dostali všechno, ale nestačilo to, proto to v tabulce dosažených časů vypadá dost špatně. S naší startovní pozicí to zítra bude složité, ale budeme realisté a zabojujeme o dobrý výsledek," řekl Hülkenberg (14. místo).

Ani rychlost, ani správná rozhodnutí. Renault uvízl mezi pomalejší polovinou pole.

Sainz doufá, že mu pomůže dobrá strategie zastávek v boxech.

"Celkově jsme z téhle soboty zklamaní," přiznává Carlos Sainz (16. místo). "Věděli jsme, že to může být těsné a prostě nám to nevyšlo. Celý víkend nemáme dobrou rychlost na jedno kolo. Rychlost v delších stintech vypadala v pátek lépe a neděle je nový den. Musíme se zamyslet nad strategickými možnostmi a v závodě do toho dát, jako vždy, všechno."