Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bottas viní neuvěřitelnou smůlu

 Bottas viní neuvěřitelnou smůlu

Bez ní mohl mít body na boj o titul

Lewis Hamilton 408 bodů a mistrovský titul, Valtteri Bottas 247 bodů a páté místo v šampionátu jezdců. Pro mnohé je to jasné, Bottas nemá na to, aby bojoval o titul vedle tak silného kolegy, jakým je nyní už pětinásobný šampion. Propast hlubokou 161 bodů by nijak nezmenšilo, kdyby se přehodilo 7 bodů za vítězství darované Hamiltonovi v Rusku. A Bottasovi bychom mohli připočítat i 25 bodů a Hamiltonovi odečíst dalších 7 za defekt v čele VC Ázerbájdžánu pár kol před koncem (ačkoli tam Bottasovi štěstí nahrálo safety car na konec jeho delšího prvního stintu, před zastávkami v boxech byl až třetí). Jenže propast zůstává propastí. Bottas to však vidí trochu jinak, smůla jej pronásledovala celý rok.

"Nevím, kolik přesně bodů jsem mohl mít. Nemám rád podobné výpočty, protože na konci závodu se vždy dozvíte, kolik máte reálných bodů a do dalšího závodu dáte opět všechno," řekl finský jezdec. "Ale když máte tak moc smůly, od určitého bodu je to už jako vtip. Tak to cítím, když se ohlédnu za některými ztracenými body. A kdyby nebyl rozdíl v bodech tak velký, byli bychom proti sobě naplno bojovali o titul. Ale nestalo se, on byl v ringu a já ne.

Mým cílem je neustále se zlepšovat. Jednoho dne to přijde. Tento rok jsem byl na každém okruhu lepší než loni. V tomto musím s týmem pokračovat, musím na sobě pracovat. Jsem odhodlaný být příští rok ještě lepší a snad to bude vidět i na výsledcích."