Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel očekává fakturu za v Brazílii zničenou váhu

Vettel očekává fakturu za v Brazílii zničenou váhu

Dal si stranou 25 000 eur

Na letošní VC Brazílie asi nebude Sebastian Vettel vzpomínat v dobrém. V Interlagosu se mu vůbec nedařilo a kromě toho si tam pořádně „vydělal“.

Jedná se o úhradu škody, kterou způsobil na oficiální váze FIA během druhé fáze kvalifikace. Vettel, jemuž nevyšel první pokus, byl povolán ke kontrole hmotnosti vozu. To se mu vůbec nelíbilo, protože hrozil déšť, a navíc nabyl dojmu, že příslušní činovníci pracují příliš pomalu. Svoji nespokojenost dal najevo zuřivou gestikulací a také zbrklým odjezdem, při němž ohrozil lidi kolem sebe. Navíc monopost po prudké akceleraci odhodil váhu o několik metrů vzad, což zařízení nepřečkalo bez újmy.

 

Vettelovi v Brazílii zase tolik do smíchu nebylo

 

Již zklidněný exmistr světa si dal stranou 25 000 eur a vyhlíží příslušnou fakturu. Jak k této sumě dospěl? „FIA mně oznámila, že hodnota přístroje je 22 000, tak jsem to zaokrouhlil nahoru. Taky vzal za své nějaký ten kabel a podobně,“ svěřil se švýcarskému Blicku.

Zajímavé je, že pilot Ferrari se nejprve ptal ředitele velkých cen Charlieho Whitinga, ten ale o ceně neměl ani potuchy. Informovanější byl v tomto směru technický delegát FIA Jo Bauer.