Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel nemá rád sociální sítě a elektrické vozy

Vettel nemá rád sociální sítě a elektrické vozy

A z Kubicova návratu také není na větvi

Zajímá vás, co nemá rád Sebastian Vettel? Za všechny věci zmiňuje dvě. Sociální sítě a elektromobily. Ani jedné z těchto věcí totiž nevěří. Připomeňme, že Vettel je už jediným jezdcem, který nemá svůj oficiální osobní účet v žádné síti, jelikož Kimi Räikkönen se již téměř rok kamarádí s Instagramem.

"Tyto platformy dělají přesný opak toho, co tvrdí," vysvětloval jezdec Ferrari v rozhovoru pro auto motor und sport. "Neukazují vám skutečné, normální fotografie. Pokud má někdo miliony sledovatelů, tak ani jedna jeho fotografie se nedostane ven bez cenzury. Je to jako kdybyste si mysleli, že znáte lidi, které vídáte v televizi. Je to místo na sebevyjádření, ale i místo, kde se vydělávají peníze. Uživatel se ve skutečnosti nic nedozví. Celé to spadá do kategorie zábava."

A co má proti elektromobilům?

"Jednoho dne se auta, s jakými jsme vyrůstali, přestanou vyrábět. Tak to prostě je a musíme to akceptovat. Ale nevěřím, že elektrická vozidla spasí svět. Podle mě to není dobrá technologie. Je drahá a vůbec ne tak čistá, jak nám tvrdí. Vždyť už jen ty baterie. Nemusí se likvidovat u nás, ale to znamená, že se tak musí dít někde jinde."

Němec potvrdil, že logicky není ani divákem formule E. V jiném rozhovoru přišla řeč i na Roberta Kubicu. Neřekl, že ani toho nemá rád, to by neudělal. Ale uprostřed nadšení a pochval za bojovnou povahu tohoto Poláka nyní Vettel vypadá jako bručoun.

"Mám z toho smíšené pocity," řekl reportérovi Blicku. "Na jedné straně mě to osobně těší. Nikdo z nás si nedokáže ani představit, čím si musel projít. Na druhé straně, jsou tady mladí jezdci, kteří by si také zasloužili dostat svou šanci."