Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff vytýčil Bottasovi pekelně vysoký cíl

 Wolff vytýčil Bottasovi pekelně vysoký cíl

Boj o titul nebo nucený odchod?

Toto Wolff vytýčil Valtterimu Bottasovi pekelně vysoký cíl. V letošní sezoně má jezdit na úrovni Lewise Hamiltona.

"Valtteri ví, co od něj letos očekáváme," řekl Wolff po Bottasově druhé sezoně u Mercedesu a šesté ve F1. "Smůlu (která ho doprovázela minulou sezonu) musí hodit za hlavu a jezdit na úrovni Lewise. To je to, co potřebuje, aby se dostal do roku 2020. Ví o tom a určitě to v něm je.

Lewis se zlepšuje, což znamená, že musí i Valtteri. Vidím zlepšení, jenže stojí proti pětinásobnému mistru světa. Potřebuje být od začátku bok po boku s Lewisem a ostatními jezdci bojujícími o titul. To je jeho úkol.

Lewis je nyní ve vrcholné formě, teď byl nejlepší za posledních šest let. Pětinásobným šampiónem není bezdůvodně. A porazit pětinásobného mistra světa na vrcholu jeho sil, v životní formě, to není malá výzva. A Valtteri to ví, ale podle mě to může dokázat. Může zvítězit. Loni nás o tom párkrát přesvědčil, ale pak měl smůlu nebo zrovna nebyl v pozici, ze které by mohl vyhrát. Stačí málo a bude bojovat o titul, já tomu věřím."

Co se stane, pokud se mu to nepodaří? Šéf Mercedesu neřekl žádné "nebo…", ale v záloze drží netrpělivého Estebana Ocona.