Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bottas pojede od začátku o svoji budoucnost

Bottas pojede od začátku o svoji budoucnost

Wolff: Musí přidat a nedělat chyby

Co bude s Bottasem? Tato otázka se stane v nadcházejícím ročníku F1 patrně jednou z nejdůležitějších a bude prostupovat celým jeho průběhem.

Fin pojede o svou budoucnost. Na rozdíl od kolegy Hamiltona má u Mercedesu svoje jisté jen do konce roku 2019. O případném prodloužení smlouvy rozhodnou výsledky. A v zádech bude cítit Estebana Ocona, jenž by nesmírně rád zaujal jeho místo.

Valtteri si je přesně vědom toho, čeho musí v roce 2019 dosáhnout. Je třeba se vyvarovat smůly a jezdit na stejné úrovni jako Lewis. To je podmínkou pro prolongaci kontraktu i pro sezonu 2020,“ prohlašuje nekompromisně šéf stáje Toto Wolff.

Bude se Toto Wolff takto radovat z Bottasových výsledků?

Je to v silách devětadvacetiletého závodníka? Podle Wolffa ano: „Má to těžké. Lewis měl loni nejlepší formu za posledních pět let. Po zásluze se stal mistrem světa. Je nesmírně porážet pětinásobného šampiona, který je na vrcholu svých sil. Valtteri se zlepšuje, jenže zatím ne tolik, aby udržel krok. Musí přidat. Hlavně bude záležet na prvních velkých cenách, zda v nich dokáže jet rovinu s Lewisem a dalšími špičkovými piloty.

Principál Mercedesu také nesouhlasí s názorem, že Bottas není „vítězným typem“. „Dokáže vyhrávat. V minulém roce to prokázal několikrát. Jenže mu chybělo štěstí nebo vznikla situace, která to znemožnila,“ vysvětluje Wolff se zřejmou narážkou na známý případ týmové režie v Soči. „Ale za příznivých okolností může klidně být mistrem světa.