Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes a Ferrari získávají v šedých zónách, míní Honda

Mercedes a Ferrari získávají v šedých zónách, míní Honda

Pokud chce být konkurenceschopná, musí je tam následovat

Sportovní ředitel Hondy Masaši Jamamoto promluvil o aktuální situaci na poli pohonných jednotek i o tom, proč jsou Mercedes a Ferrari stále daleko před Hondou s Renaultem. Už by to nemělo trvat dlouho, protože on i zbytek vedení jsou odhodláni udělat cokoliv, aby se obrovské úsilí konečně přetavilo do prvních jasných úspěchů a snad i vítězství.

"V zimě toho chceme zvládnout strašně moc," řekl Jamamoto. "Přinejmenším bychom chtěli už začít jako třetí nejlepší výrobce a pak se během sezony soustředit na dohonění špičky. Nechceme mluvit o konkrétních termínech.

Mercedes a Ferrari se ohromně dobře orientují v šedých zónách (pravidel), proto jsou stále lepší než my. Ale po čtyřech letech našeho vývoje a usilovné práce si myslíme, že jsme již našli ten správný směr. Všemu rozumíme mnohem lépe než před rokem nebo dvěma. Proto si myslíme, že nyní budeme vyvíjet mnohem rychleji."

Konkrétní šedé zóny nebyly jmenovány, to se nepatří. Můžeme si pouze připomenout, že za poslední léta se nejvíce mluvilo o spalování oleje spolu s palivem. Loni byl nárůst výkonu motoru Ferrari spojován se složitým systémem ukládání a čerpání elektrické energie ze dvou samostatných baterií. Obě šedé zóny se ale FIA ​​snaží aktivně prosvětlovat, takže se Honda možná pouští do zcela jiných věcí, o kterých zatím nic nevíme.