Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Fanouškovské festivaly letos Evropu minou

Fanouškovské festivaly letos Evropu minou

Ke kanadské VC se uskuteční v USA

Kromě otevíracího ceremoniálu v Melbourne připraví F1 pro své příznivce v průběhu sezony ještě čtyři další festivaly. Evropští fanoušci si ale letos musejí nechat zajít chuť.

Zatímco loni se takovéto projekty uskutečnily v Marseille a Milánu, letos se odehrají výhradně v zámoří. Jen jediný bude v místě konání závodu – v Šanghaji v rámci oslav tisící velké ceny MS F1. „Nestačí, že jsme v Číně přítomni tři dny v roce, musíme se zde prezentovat celý rok,“ nechal se slyšet Murray Barnett, jenž má v Liberty Media na starosti sponzoring a promoční akce. Jeho zaměstnavatel se ostatně netají tím, že by v Říši středu rád umístil ještě jeden podnik. 

Do Milána letos festival F1 nezavítá

Určité rozpaky budí další dva festivaly. Začátkem června proběhne jeden při příležitosti VC Kanady. Ovšem v Chicagu, což je vzdušnou čarou 1200 kilometrů daleko od Montréalu. Také Los Angeles není od Austinu, dějiště VC USA, právě co by kamenem dohodil.

Poslední show bude hostit Brazílie, nikoliv však Sao Paulo, ale Rio de Janeiro, kde se F1 jela naposledy před třiceti lety.