Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Sao Paulu se uskuteční Sennův festival

V Sao Paulu se uskuteční Sennův festival

K vidění budou jeho závodní vozy

Od tragické smrti Ayrtona Senny letos uplynulo již 25 let. i čtvrt století po jeho odchodu však na něj celá Brazílie vzpomíná jako na jednoho ze svých největších sportovních hrdinů.

Rodné Sao Paulo se rozhodlo při této příležitosti uspořádat k jeho poctě velký festival. Uskuteční se 9. listopadu, tedy týden před velkou cenou na Interlagosu. Jako sponzora se podařilo získat pivovar Heineken.

V parku Ibirapuera, nacházejícím se jižně od centra velkoměsta, budou svoje ukázková kola kroužit historické i současné monoposty. Účast přislíbily týmy Mercedes a Renault, byť ne pochopitelně s aktuálními vozy.

Ayrton Senna je pro Brazilce stále legendou

K vidění budou první Sennovo auto ve F1 Toleman TG184 nebo Lotus 97T, s nímž poprvé triumfoval ve velké ceně. Do jejich kokpitů usednou mimo jiné Emerson Fittipaldi nebo Felipe Massa. Program doplní hudební vystoupení či soutěž amatérských sestav ve výměně pneumatik.

Ayrton Senna je skutečnou legendou F1. Jeho odkaz je monumentální a stále inspirující. Je pro nás ctí, že můžeme s jeho krajany oslavit v Sao Paulu život a význam tohoto velikána. Nabídneme jim jedinečnou šanci poznat rychlost, zvuk a fascinaci formulí 1,“ prohlásil obchodní ředitel F1 Sean Bratches.