Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari se daří, navyšuje rozpočet

Ferrari se daří, navyšuje rozpočet

Camilleri chce Pohár konstruktérů

Ačkoliv Ferrari má své problémy, hospodářské výsledky v minulém kalendářním roce byly pozitivní. Louis Camilleri se tak může pevněji chytit kormidla automobilky se snad nejprestižnějším jménem v celém automobilovém odvětví.

Cena akcií Ferrari obchodovaných na burze v New Yorku vyskočila o 10 % poté, co byl oznámen roční obrat ve výši 3,4 miliardy eur a zisk 787 milionů eur. Ferrari v roce 2018 expedovalo 9251 automobilů, což je meziroční nárůst o 10,2 procenta. Camilleri byl optimistický, prodeje výrobce nejluxusnějších sporťáků jsou prý "pozoruhodně odolné" vůči vývoji na světových trzích, což o sobě producenti běžných aut říci nemohou.

V účetnictví automobilky za rok 2018 je také 506 milionů eur od sponzorů a jiných příjmů generovaných ochrannou známkou Ferrari. O velkou část z toho se přirozeně postarala Scuderia, za což vděčí vyšším příjmům od sponzorů a lepšímu umístění v Poháru konstruktérů v roce 2017 ve srovnání s předchozím rokem. Ferrari zároveň "mírně ušetřilo" na výzkumu a vývoji, díky "menšímu utrácení v aktivitách spojených s F1".

S dobrým základem je Camilleri odhodlán vyzbrojit Scuderii na vytouženou porážku Mercedesu a získání dlouho očekávaného titulu.

"V roce 2018 byly naše výsledky nejlepší od posledního zisku Poháru konstruktérů. V roce 2019 je naším cílem vítězství. V souladu s touto ambicí navýšíme výdaje," přislíbil.