Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton křičel v Silverstone nadšením

Hamilton křičel v Silverstone nadšením

První výjezd Mercedesu dopadl dobře

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas včera poprvé protáhli po dráze v Silverstone nový Mercedes W10 EQ Power+. Každý z nich absolvoval 16 kol po zkrácené tříkilometrové variantě okruhu.

Obhájce titulu sotva vyjel a už hlásil do rádia: „Cítím se v autě skvěle!“ Protože sekvence se vzápětí objevila na twitterovém účtu týmu, nelze se ubránit dojmu, že nešlo o zase tak spontánní reakci. I hlasy ze zákulisí nicméně potvrzují, že s vozem panuje všeobecná spokojenost.

 

Tři hlavní protagonisté Mercedesu v nadcházející sezoně - Valtteri Bottas, Toto Wolff a Lewis Hamilton

 

Neměli jsme žádné problémy. Zní to paradoxně, ale doufám, že na nějaké narazíme během testů v Barceloně. Neočekáváme ale, že budou zásadního rázu,“ nechal se pak v padoku slyšet Hamilton. „Je to můj sedmý rok v tomto týmu. Přesto dnes ráno jsem byl stejně vzrušený jako v den, kdy jsem poprvé usedl do formule 1. Samotného mě to překvapilo, ale jsem rád, že to tak prožívám.

Je to pochopitelně jen shakedown, žádná zásadní zkouška,“ doplnil ho Bottas. „Všechno fungovalo dobře a už jsme našli pár detailů, které stojí za to vylepšit. Inženýři jsou šťastní, protože se neobjevily vážnější potíže.