Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

U Nissanu se vloudila chybička

U Nissanu se vloudila chybička

Špatný propočet spotřeby stál stupně vítězů

Malér postihl během mexické e-prix oba jezdce Nissanu e.dams. Do posledního kola najížděli na třetí a čtvrté pozici. V konečném hodnocení by se pak kvůli Wehrleinově penalizaci dostali na stupně vítězů. To by se jim ale nesměla vybít baterie.

Že je zle, zjistil Sébastien Buemi až chvilku předtím: „Předpokládali jsme, že pojedeme o kolo méně, takže jsme vypotřebovali příliš energie.

Kámen úrazu tkvěl v tom, že letos se nezávodí na přesně stanovenou vzdálenost, nýbrž na 45 minut plus jedno kolo. Jenže v té chvíli vedoucí Wehrlein proťal cílovou čáru v čase 44:51, takže účastníci museli absolvovat ještě dva okruhy, a ne jeden, jak kalkulovali u Nissanu.

Chyba nastala ve chvíli, kdy se po nehodě Nélsinha Piqueta a následném přerušení závodu znovu propočítávala spotřeba. „Nenacházím slov. Kdybych se to dozvěděl o něco dříve, upravil bych svoji rychlost a bylo by všechno v pořádku. Ztráta by představovala tak desetinu sekundy na kolo, určitě ne víc. Takhle se ale už nedalo nic dělat,“ rozčiloval se Buemi. 

Oliver Rowland vysvětluje, co se přihodilo v posledním kole

Ještě zklamanější byl jeho kolega Oliver Rowland, který tímto nešťastným způsobem přišel o premiérové pódium ve formuli E. „Je to jedna z nejjednodušších věcí, a proto jsem tak naštvaný,“ vyjevil bez okolků svoje rozpoložení. „Dřeli jsme celý týden jako mourovatí a odvedli skvělou práci. Teď je všechno v háji.