Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ósaka chce po světové výstavě také velkou cenu

Ósaka chce po světové výstavě také velkou cenu

Jezdilo by se na uměle vytvořeném ostrově

A je tu další pozoruhodný nápad na velkou cenu F1. Tentokrát ovšem ve státě, který ji již má. Jeho autoři navíc uvažují v poněkud delším časovém horizontu.

Japonská Ósaka se v roce 2025 stane dějištěm světové výstavy. Ta se uskuteční na uměle vytvořeném ostrově jménem Jumešima, nacházejícím se v zálivu v blízkosti přístavu.

Starosta Ósaky Hirofumi Jošimura uvedl pro list Japan Today, že magistrát zvažuje, co s tímto za značných nákladů vybudovaným prostorem podnikne dále. Jednou z alternativ jsou automobilové závody. „Uděláme z něj nejlepší zábavní čtvrť, jakou jinde nenajdete,“ slibuje. „Potřebujeme však pro tuto ideu získat globální investory, vlastními silami to nezvládneme. Pak jsme schopni toho dosáhnout. Mohl by zde vzniknout také závodní okruh. Znamená to ale, že ulice by nesměly být vyasfaltovány běžným způsobem, nýbrž mnohem kvalitněji.“ 

Starosta Jošimura by rád přilákal do Ósaky závody F1

Jošimura hodlá ještě letos zadat vypracování studie proveditelnosti. Na jejím základě pak bude rozhodnuto o dalším postupu.

Zda se však třetí největší metropole v zemi vycházejícího slunce dočká F1, je značně nejisté. Jezdci i týmy jsou s dosavadním dějištěm v Suzuce maximálně spokojeni. Vášeň Liberty Media pro městské trati také může vychladnout.