Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Toro Rosso a McLaren se dohodly na Keyově uvolnění

Toro Rosso a McLaren se dohodly na Keyově uvolnění

Woking bude mít nového technického ředitele brzy, Faenza už ho má

McLaren pokračuje v řešení svých problémů. Teprve nedávno oznámil, že Andreas Seidl přebírá péči o tým F1 od 1. května a nyní už známe také datum nástupu technického ředitele.

Přestup Jamese Keye z Toro Rosso byl oznámen již loni v létě. U Toro Rosso by neměl tolik svobody jako dosud, protože tým dostává nemalou část vozu od Red Bull Technology, aby vše perfektně pasovalo k pohonným jednotkám Honda. Právě RBT se ale bálo, že Key toho ví příliš mnoho o aktuální technice Red Bullu. A tak Toro Rosso jeho přestup pozdrželo a nedovolilo mu, aby se v zimě podílel na voze MCL34.

Čekání je ale u konce, Key bude technickým ředitelem McLarenu již od 25. března, takže s týmem by mohl být už během druhého závodního víkendu sezony v Bahrajnu.

Key ve F1 začínal v týmu Jordan v roce 1998 a vydržel během jeho proměn na Midland, Spyker i Force India, v níž se poprvé stal technickým ředitelem. V roce 2010 přešel do Sauberu, aby se jen o dva roky později přesunul do juniorského týmu Red Bullu, odkud ale nenašel cestu do A-týmu.

Pozici technického ředitele Toro Rosso přebírá Jody Egginton. Ten F1 na rok ochutnal ještě jako mladík s týmem Tyrrell. Po letech mimo F1 se vrátil přes Force Indii a Caterham a od konce roku 2014 byl traťovým šéfinženýrem u Toro Rosso.