Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Padok ve zlepšení soubojů moc nevěří

Padok ve zlepšení soubojů moc nevěří

Vozy dělají totéž co předtím, jenom jinak

Padok F1 v Barceloně je skeptický vůči účinku aktuálních změn technických pravidel. Ty sice opět trochu zamíchaly kartami a před sezonou můžeme být napjatí, kdo postavil nový vůz správně a kdo ho bude muset přepracovávat, ale původním záměrem bylo umožnit jízdu v těsnějším závěsu jeden za druhým, aby se podpořilo předjíždění. Zatím se ale nezdá, že by FIA trefila do černého. Sebastian Vettel si to vyzkoušel na vlastní kůži, když na trati dohonil mclaren Carlose Sainze a pokusil se dostat před něj.

"Ani jednou jsem se nedostal dostatečně blízko," konstatoval německý závodník.

Adrian Newey, vrchní technický ředitel Red Bullu, souhlasí: "Ztrácíte (za jiným vozem) stejné množství přítlaku jako předtím."

Zajedno s nimi je i technický ředitel Racing Pointu Andy Green.

"Nestavíme vozy tak, abychom co nejvíce usnadnili život tomu za námi," vysvětluje. "Naším cílem je postavit co nejrychlejší vůz a k tomu potřebujeme, aby ho vzduch obtékal kolem vnější strany kol. Pokud objevíme příležitost udělat to, nikdy si ji nenecháme ujít."

Skeptický je také Max Verstappen, podobně jako Lewis Hamilton: "Jednou jsem se dostal za jiný vůz a nic zvláštního jsem necítil, žádný rozdíl oproti minulému roku. Doufám, že se to projeví a bude více těsných soubojů, ale zatím nevím."