Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tvůrce dokumentu kritizuje Mercedes a Ferrari

Tvůrce dokumentu kritizuje Mercedes a Ferrari

Nepustily jej za oponu

Jak jsme vás již informovali, příští týden v pátek se v digitální TV službě Netflix objeví deset epizod dokumentu Formula 1: Drive to Survive. Tvůrci nám přislíbili pohled za oponu sezony 2018 a mnoho zajímavostí ze života jezdců, nasbíraných během víkendů velkých cen i mimo ně. Pohled do zákulisí boje o titul ale neslibují, ačkoli jistě nezůstane zcela opomenuto. Už v prvním traileru jste si mohli povšimnout, že Mercedes a Ferrari dostaly minimální prostor, místo toho, aby hrály prim.

Je pravděpodobné, že dvěma týmům, které loni bojovaly o mistrovský titul i Pohár konstruktérů, bude i v samotném dokumentu věnována kratší stopáž, než bychom čekali. Ani jeden z nich totiž štábu neposkytl volný přístup do svých prostor, za což je na ně Paul Martin, který již produkoval dokumenty o Maradonovi i Ronaldovi, pěkně naštvaný.

"Fanoušky trochu poškodily, protože se rozhodly nezúčastnit," řekl Martin. "Bylo to všechno nebo nic, a když to byly podmínky dost dobré pro osm dalších týmů, tak by měly být dost dobré i pro Mercedes a také pro Ferrari."

Ferrari se rozhodlo záležitost přejít bez komentáře, Mercedes dal dohromady tiskovou zprávu.

"Jsme nadšeni, že celý rok trvající boj o titul mezi Ferrari a Mercedesem pomohl zvýšit počet unikátních diváků o 10 procent, jakož i tím, že F1 byla sportem s nejrychlejším růstem v sociálních médiích.

Boj o titul mistra světa je všepohlcující byznys vyžadující i tu poslední špetku soustředění každého v týmu. Všechna rozhodnutí se dělají hlavně a především na základě jejich dopadu na výkony na trati," tvrdí se v ní.