Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Péreze mrzí omezené testovací možnosti

Péreze mrzí omezené testovací možnosti

Na start sezony by chtěl být lépe připravený

První den druhého bloku zimních testů Sergio Pérez odkroužil pouze 30 kol. Nazítří to bylo 67 kol a včera přidal dalších 88 kol. Dohromady to je 185 kol v novém voze RP19 a před Austrálií mu zbývá už jen jediný den. Ve statistice odjetých kilometrů je přitom pouze před jezdci Williamsu a Pietrem Fittipaldim, testovacím jezdcem Haasu.

"Byl to dobrý, solidní den," shrnul Mexičan svou včerejší práci. "Před mým posledním dnem (pátkem) si přeji více téhož. Až dosud jsem měl velmi omezené testovací možnosti, proto doufám, že poslední den bude skutečně pozitivní a po vystoupení z vozu budu mít dobrý pocit. Každý den je krokem vpřed. Každý den se něco naučíme. Nejenom když jsem za volantem já. I Lanceova jízda mi pomáhá pochopit vůz. Podle mě postupujeme správným směrem."

Důvodem šetření kilometrů je, že Racing Point bude mít v Melbourne podstatně jiný vůz, než jaký stihl připravit pro Barcelonu. Testování detailů pro něj tedy nemá moc smyslu a minulý týden dobrovolně zaostal za ostatními, což už nedohoní.

"Předem jsme věděli, že to bude takto, v Melbourne bychom měli mít hodně odlišný vůz. Ale čím více vozu porozumíme, tím lépe pro nás. Na poslední den mám naplánované jízdy, které mi pomohou pochopit chování vozu s různým množstvím paliva, odlišnými směsmi pneumatik a tak podobně," konstatoval Pérez.