Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton nevyloučil starty ve formuli E

Hamilton nevyloučil starty ve formuli E

Líbilo se mu i svezení se speciálem pro DTM

Mercedes slaví letos významné výročí. Před 125 lety se začala psát historie sportovních úspěchů trojcípé hvězdy.

Při této příležitosti se o uplynulém víkendu uskutečnila velká show na okruhu v Silverstone. Jejím protagonistou byl pochopitelně Lewis Hamilton. Pětinásobný mistr světa F1 protáhl po trati nejen svůj monopost F1 W06 z roku 2015, ale také auto dávného předchůdce Juana Manuela Fangia a speciály pro DTM z devadesátých let.

V Silverstone řídil Hamilton spolu s Totem Wolffem také historické vozy pro DTM

Potom se na něj sesypali novináři. Otázky mířily i na jeho budoucnost po ukončení působení ve F1. „Zatím patři moje myšlenky pouze jí,“ prohlásil podle deníku Sun. „Ale svezl jsem se tady s automobily DTM a moc se mně to líbilo. Až skončím ve formuli 1, rozhodně se poohlédnu po nějakém jiném seriálu. Určitě se závoděním úplně nepraštím. Vždyť Fernando Alonso zkouší Indy Car a Kimi Räikkönen je pořád ve vrcholné formě. Já jsem vyrůstal ve stejném prostředí jako Gary Paffett. Je o něco starší a teď zakotvil ve formuli E. To by mohla být alternativa.

Lewis v elektromobilu? Trochu divoká představa, zvláště při znalosti Britových názorů na tento druh pohonu. Ale Mercedes do tohoto šampionátu co nevidět vstoupí a po vychytání dětských nemocí by Hamiltonovi určitě nabídl vysoce konkurenceschopný materiál…