Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardovi chybí přítlak, jaký měl u Red Bullu

Ricciardovi chybí přítlak, jaký měl u Red Bullu

Musí se učit od Hülkenberga

Daniel Ricciardo zřejmě zažívá šok z přestupu do týmu středu pole s vozem, který není na špičkové úrovni. Australan od roku 2014 závodil ve vozech Red Bullu, jejichž hlavní slabinou byl výkon motoru. Přítlak nikdy nebyl hlavním problémem a on tomu přizpůsobil svůj jezdecký styl. Nyní přiznává problémy, jaké jeho týmový kolega vůbec nemá, protože je na aerodynamicky horší i hůře ovladatelné vozy zvyklý.

"Na vjezdu do zatáček si udržuji vysokou rychlost, ale jakýkoliv zisk z toho zahazuji ve výjezdech," přiznal 29letý jezdec sebekriticky po dvou velkých cenách. "Pravděpodobně jsem si prostě zvykl na rychlé nájezdy. Asi se tedy dá říci, že jdu až za možnosti vozu s takovým přítlakem. Musím se tomu věnovat a lépe pochopit, jak v takovém voze zajet co nejrychlejší kolo.

Na brífinku pak poslouchám Nika (Hülkenberga), jeho popis chování vozu. Začínám chápat, že tento vůz je jiný zvířecí druh a on je s ním evidentně velmi spokojený. Když jsem já řekl pár věcí o pocitu z vozu, překvapil mě, když řekl, že to je normální. Že vůz prostě takto funguje. Takže se snažím odrazit od jeho zkušeností. Pracuji na tom. Beru to pozitivně. Vím, že z vozu mohu dostat více rychlosti, už to bude jen lepší. Pouze doufám, že mi to nebude trvat moc dlouho, ale asi to nemůže být hned. Tipuji, že budu potřebovat ještě pár závodů."

Ricciardo neviděl šachovnicovou vlajku v Austrálii ani v Bahrajnu, takže aktuálně má na bodovém kontě nulu.