Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Piastri zapůsobil na Ricciarda

Piastri zapůsobil na Ricciarda

Dobře se vypořádal s tlakem

Letošní sezona šampionátu FIA F3 nabídla velice vyrovnanou bitvu o mistrovský titul. Ještě před začátkem posledního závodního víkendu v italském Mugellu mohla živit naději na celkové prvenství šestice závodníků. Na trůn nakonec usedl pilot stáje Prema Oscar Piastri. Junior Renaultu, o jehož kariéru se coby manažer stará vítěz devíti velkých cen formule 1 Mark Webber, vybojoval titul s celkovým ziskem 164 bodů a se dvěma triumfy. Jeho náskok na vicemistra Théa Pourchaireho činil tři body.

Australanovo letošní účinkování nezůstalo bez povšimnutí ani v prostředí formule 1. Rodák z Melbourne zapůsobil zejména na svého krajana Daniela Ricciarda.

„Je opravdu skvělé to vidět. S Oscarem jsem se potkal pouze v období mimo sezonu. Společně jsme byli v Enstone (sídlo továrny Renaultu), takže jsem se s ním setkal. Působí jako dobrý kluk. V hlavě to má srovnané, je docela samostatný a řekl bych, že i celkem uvolněný,“ uvedl pilot Renaultu.

Letošní výkony Oscara Piastriho nenechaly Daniela Ricciarda chladným. Foto: Renault

„Na trati mě letos svými dovednostmi rozhodně zaujal. V Monze předvedl pár dobře načasovaných předjížděcích manévrů a nevypadalo to, že by byl příliš nervózní. Dokonce i minulý víkend po kvalifikaci, která dopadla na jeho poměry fiaskem (skončil až jedenáctý a po penalizaci z předchozího závodu se propadl na startu první jízdy až na 16. pozici), zachoval chladnou hlavu a nedovolil, aby mu to uteklo. Takže si myslím, že se s tlakem vyrovnal poměrně dobře. A je stále mladý, takže zatím neočekávejte, že bude perfektní. Jsem ale za něj opravdu velice šťastný,“ dodal.

Letošní titul nebyl prvním v Piastriho formulové kariéře. Celkový triumf slavil již loni v Eurocupu formule Renault.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prema