Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo se omluvil Verstappenovi

Ricciardo se omluvil Verstappenovi

Skvělou kvalifikaci si ale nenechal pokazit

Všechny jezdce lze v dosavadním průběhu VC Emilie-Romagni pochválit za maximální ukázněnost. Zatím jsme neviděli jediný konflikt a ani hrubých chyb není mnoho.

Za vážnější lze považovat pouze incident ve třetí části dnešní kvalifikace. Jeho aktéry se stali Daniel Ricciardo a Max Verstappen. Australan na výjezdu z boxové uličky zkřížil dráhu pilotovi Red Bull Racingu. Z Ricciardova líčení vyplývá, že šlo spíše o nedorozumění: „Držel jsem se zpočátku zpátky a předpokládal jsem, že kolem mě projede. Potom jsem ale nabyl dojmu, že mu překážím, a šlápl jsem na plyn.

 

V boxové uličce je někdy až příliš těsno. Foto: Renault

 

Závodník Renaultu přesto vzal vinu na sebe a okamžitě po dojezdu se Verstappenovi omluvil. Ten toto gesto prý náležitě ocenil. Úřední dohra se nekonala, sportovní komisaři se záležitostí nakonec nezabývali.

Navzdory této nepříjemnosti se kvalifikace Ricciardovi vyvedla nad očekávání. „Letos už jsem párkrát postoupil do závěrečné fáze, ale ještě nikdy se mně nepovedlo takové kolo,“ pochvaloval si pátý muž pořadí, jenž za sebou nechal i Albona a Leclerka. „Tahle trať je perfektní, pořád se pohybuji na limitu. To bych o ní ovšem prohlásil, i kdyby se mně na ní tolik nedařilo.

Zdroj: Renault, úvodní foto: Renault