Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez nechápe ztrátu bedny

Pérez nechápe ztrátu bedny

Ricciardo se pod přilbou usmíval od ucha k uchu

Sergio Pérez nechápe, jak mohl včera přijít o místo na stupních vítězů. Díky delšímu, ale přitom rychlému prvnímu stintu na středně tvrdých pneumatikách se v závodě dostal na třetí místo a do cíle měl dojet s podstatně novějšími pneumatikami než jeho pronásledovatelé. A to včetně Daniela Ricciarda. Po výjezdu bezpečnostního vozidla však Racing Point povolal Péreze na další výměnu pneumatik, zatímco Ricciardo zůstal na trati a dojel si pro trofej.

"Nevím, nedávalo to smysl už tehdy, když mi to říkali. Ale víte, bylo to na poslední chvíli. Vybrat správné řešení je vždy mnohem snazší, když je už po závodě," řekl v cíli šestý Pérez. "Na tomto okruhu bylo předjíždění téměř nemožné. Tak nevím. Tým musel mít nějaký důvod. Samozřejmě, že je mi z toho smutno. Stupně vítězů jsem měl už v kapse."

I Ricciardovi bylo hned jasné, že Pérez dělá chybu.

"Dvě ve třech závodech! Šílené!" těšil se Australan. "Rychlost jsme přitom měli pouze na to páté místo, na kterém jsme se usadili. Leclerc mě pronásledoval, ale pro mě nebyl problém udržet si od něj odstup. Jenže Pérez byl rychlejší. Evidentně čtvrtý nejrychlejší. Ale Max vypadl a Pérez zajel do boxů, když vyjel safety car. Dost mě tím překvapil. Samozřejmě jsem se široce usmál, vždyť mi přenechal třetí místo na trati! Věděl jsem, že restart na tvrdých pneumatikách bude náročný, ale zůstat na trati bylo správné rozhodnutí. Na tomto okruhu je velmi důležité nedat nikomu pozici zdarma."

Co Pérez ztratil, to Ricciardo našel. Foto: Renault

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point