Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciarda překvapila chladnější trať

Ricciarda překvapila chladnější trať

Bottase by ale stejně neporazil

Po výborných trénincích byl Renault pasován na hlavního kandidáta do druhé startovní řady na roštu Velké ceny Ruska, hned za mercedesy. Jak známo, vše nakonec dopadlo trochu jinak.

Francouzi se museli smířit s pátou (Ricciardo) a sedmou (Ocon) pozicí. Zejména Australan zřejmě pomýšlel výše: „Moje kolo v druhé fázi vyšlo skvěle, téměř dokonale. Hned jsem si ale uvědomil, že zopakovat ho bude nesmírně těžké.“ 

Dalším postupným cílem pro Ricciarda je udržet konstantní výkonnost po celou kvalifikaci. Foto: Renault

Ricciardo vyjel v této části jen jednou a následná přestávka se pro něj protáhla na více než dvacet minut, protože navíc došlo k zastavení kvalifikace po Vettelově nehodě. „Mezitím trať trochu vychladla. To jsme bohužel nezaregistrovali. Při rozhodujícím pokusu jsem proto neměl dost zahřáté pneumatiky. Ale stálo mě to tak desetinku vteřiny. V žádném případě bych se nedostal pod 1:32,“ prohlásil.

Jeho názor potvrdil také technický ředitel Alan Permane: „Kdyby vše klaplo dokonale, skončili jsme při nejlepším čtvrtí. Těch 47 tisícin na Péreze bychom někde našli, tři desetiny na Bottase určitě ne.

V zásadě jsem spokojený. Zvládli jsme teď pár dobrých sobot za sebou,“ uzavřel své hodnocení Ricciardo. Pohled do statistik mu dává za pravdu. V posledních pěti kvalifikacích se mu třikrát podařilo proniknout mezi kvinteto nejrychlejších.

Zdroj: Renault, úvodní foto: Renault