Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo jde za nejvyšším cílem

Ricciardo jde za nejvyšším cílem

Dostat se do F1 je dobré, odejít s titulem fantastické

Daniel Ricciardo fanoušky ujišťuje, že nadále sleduje nejvyšší cíl. Titul mistra světa F1. Člověk by mohl po jeho přestupu ze špičkového Red Bullu na údajně mnohem lépe placené místo u Renaultu začít pochybovat...

"Mým cílem nikdy nebylo pouze dostat se do F1. Mým cílem je odejít z F1 jako šampion," řekl Australan v rozhovoru pro BBC. "Bylo vzrušující proniknout do F1? Samozřejmě! Miluji to? Ano. Ne všechno jde podle představ. Ale jsem přesto šťastný? Rozhodně ano. A byl bych zklamaný, kdybych měl takto skončit? Do značné míry ano, protože jsem pevně přesvědčen, že mám na to stát se šampionem. Takže bych měl pocit, že jsem nevyužil svůj potenciál. Titul je mým hlavním cílem. Den, kdy přestanu věřit, že se mi ho může podařit získat, bude pravděpodobně momentem, kdy oznámím odchod z F1."

Smlouva na dvě sezony s Renaultem je teprve v polovině, ale už teď je jasné, že mu titul nepřinese. Za koho bude závodit příští sezonu?

"Je frustrující, že ze všeho nejvíce záleží na tom, abych byl ve správný rok ve správném týmu. Ale nakonec jsem to já, kdo podepisuje smlouvy, a to je také vzrušující součástí formule 1. Každý chce být ve správnou chvíli na správném místě. A když se mění (technická) pravidla, každý se musí zamyslet, zda je ve správném týmu, nebo by měl být někde jinde. Odejít, nebo pokračovat v započaté práci? Někdy je to jako hrát šachy. Byl bych rád, kdyby všichni měli rovné šance, ale F1 takto nefunguje. Avšak věřím, že nejlepší závodníci si najdou cestu do nejlepších vozů."

Ricciardovo "shoey" jsme neviděli od roku 2018 a přestupu do Renaultu. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.cz