Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo Vettela určitě nenahradí

Ricciardo Vettela určitě nenahradí

Jeho smlouva s Renaultem je pevná jako skála

Možná jste v uplynulých dnech zachytili fámy o tom, že Ferrari se již loučí se Sebastianem Vettelem, jenom ještě neví, zda ho nahradí Max Verstappen nebo Daniel Ricciardo. Směle můžeme mluvit o fámách, nakolik Ricciardo sám si je na sto procent jistý, že i příští rok bude závodit za Renault.

Smlouva, kterou loni podepsal, je totiž na dva roky a na rozdíl od kontraktů mnoha jiných jezdců s malými týmy neobsahuje klauzuli o možnosti odchodu do některého ze tří špičkových týmů, kdyby ten projevil zájem. Možná je to daň za vysoký plat, který si Australan údajně vyjednal.

"Popravdě řečeno, tato fáma se v ničem neliší od toho, co se o mně píše poslední tři, čtyři roky," cituje Ricciarda Globo Esporte. "Ale mám smlouvu, která mě do roku 2020 (včetně) nikam nepustí. Podepsal jsem dvouletý kontrakt. Takže i kdyby se Seb rozhodl odejít, tak mě se to absolutně netýká."

McLaren potvrdil současnou jezdeckou dvojici i pro příští sezonu, takže z aktuálně prvních pěti týmů šampionátu může být jedno volné místo pouze u Mercedesu, Red Bullu a také Renaultu, jelikož Ricciardův týmový kolega Nico Hülkenberg má smlouvu pouze do konce sezony.