Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardovi bude po Hülkenbergovi smutno

Ricciardovi bude po Hülkenbergovi smutno

Nalezl v něm ideálního týmového kolegu

Danielu Ricciardovi je líto, že po skončení sezony již s Nikem Hülkenbergem nebudou týmovými kolegy. Renault vzal mladého Estebana Ocona, a jelikož Ricciardo má příští sezonu jistou, automaticky to z týmu vyřadilo Hülkenberga. Pro Ricciarda, jenž byl dříve u Red Bullu parťákem Maxe Verstappena, byl Hülkenberg bezproblémovým týmovým kolegou. Jeho slova hodně připomínají to, co Sebastian Vettel loni říkal o Kimim Räikkönenovi, když se dozvěděl, že letos bude mít v týmu Charlese Leclerka.

"Ještě před týdnem jsem o ničem nevěděl," odpověděl Ricciardo na otázku webu Motorsport, zda ho Hülkenbergův odchod zaskočil. "Nevím, jaké jsou jeho další plány, zda chce zůstat ve F1. Ale doufám, že si najde místo. Velmi dobře, snadno se s ním spolupracovalo. Prostě jsme oba dělali svou práci.

Je to zkušený jezdec, je tu dlouho. Za celou dobu jsme nemuseli řešit žádné nesmysly. Jsme tady, budeme spolu závodit a oba budeme týmu dávat maximum informací. Prosté. Vycházet s ním opravdu není složité, šlo to samo."

Australan si přitom uvědomuje, že pro Hülkenberga byl, a stále je, důležitou výzvou.

"V juniorských sériích vyhrál, co se vyhrát dalo, ale ve F1 se nikdy nedostal do špičkového vozu. Možná ho to trochu frustruje, ale zároveň to pro něj letos musí být dobrá motivace, že jsem přišel do týmu. Pokud mě porazí, tak zdolá jezdce s vítězstvími na kontě. Proto si myslím, že letos jezdí nejlépe, jak umí, aby lidem připomněl, že patří mezi špičku.

Obzvláště to bylo vidět na začátku sezony, když jsem se potřeboval sžít s odlišným vozem (než na jaký byl zvyklý u Red Bullu). Proto mě ani nepřekvapilo, když byl extrémně rychlý a já jsem byl ten, co musel dohánět. Ale podařilo se a teď je to mezi námi tak 50:50. Nepochybujte, že je rychlý, klidně bych ho v některých ohledech porovnával s Maxem," zdůraznil Ricciardo.