Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault čeká na Ricciardovo rozhodnutí

Renault čeká na Ricciardovo rozhodnutí

Stačí vzít pero a podepsat smlouvu

Alain Prost, ambasador značky i stáje Renault, otevřeně přiznává, že tým by rád ve voze udržel Daniela Ricciarda. Je tedy jen na něm, zda podepíše novou smlouvu, nebo půjde jinam. Renault zájem má, ale je si vědom, že Ricciardo by si rád našel místo v jiném týmu.

"Danielův kontrakt končí tento rok," řekl Prost v rozhovoru pro Canal Plus. "Na konci roku bude volný. Nemáme eso v rukávu, nedali jsme mu podepsat opci na další rok. Už jsme s ním o tom trochu mluvili, to je normální."

Nabídka Renaultu není extra lákavá, ačkoli je to tovární tým. Minulá sezona, Ricciardova první v barvách francouzské automobilky, byla zklamáním. Nepodařilo se naplnit očekávání a jelikož aktuální generace vozů měla letos mít derniéru, Renault nazval sezonu 2020 přechodnou a do přípravy R.S.20 moc neinvestoval. V roce 2021 měl začít nový příběh se skvělým vozem Renaultu bojujícím o přední umístění. Jenže nástup nové generace vozů byl kvůli krizi o rok odložen a "přechodného" auta se tým a jeho jezdci nezbaví do konce roku 2021.

Prost nejspíš správně hádá, že australský jezdec Renaultu nepodepíše, dokud bude mít alespoň malou šanci dostat se do Mercedesu nebo Ferrari. Nebo možná Red Bullu, jenže z něj loni odešel a návrat nevypadá vůbec pravděpodobně.

"Kdybychom se v roce 2021 vrátili do normálu, stále bychom měli dost času provést změny k lepšímu. Jenže v roce 2021 budou platit stejná technická pravidla jako letos, což pro nás není vůbec ideální," přiznal Prost.

V médiích se už pár týdnů spekuluje, že pokud Ricciardo pláchne, otevře to bránu do F1 Christianu Lundgaardovi z juniorského programu Renaultu. Podle Prosta by ale nebyl dobrou volbou, protože pozastaven je i šampionát F2 a nikdo neví, zda je dánský mladík na takový krok připraven. Jistý je pouze Esteban Ocon, jenž loni podepsal smlouvu do konce roku 2021.

Přestup do Renaultu Ricciardovi neprospěl. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.cz