Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault dostal Sainze, ale chtěl Ricciarda

Renault dostal Sainze, ale chtěl Ricciarda

Žlutí pokukovali i po holubovi na střeše.

Sice ještě nechápeme motivaci všech, kteří se zúčastnili velké výměny motorových partnerů, ale víme, že Renault si za souhlas s rozvázáním smlouvy s Toro Rosso a podepsání nové smlouvy s McLarenem vyžádal Carlose Sainze. Toho chtěl už loni, ale několik zdrojů Motorsportu potvrdilo, že Francouzi chtěli momentální situaci využít k ulovení ještě o trochu větší ryby.

Šéf Renaultu přišel na jednání se zástupci Red Bullu a Toro Rosso s tím, že chce Daniela Ricciarda. Australský jezdec si už ve F1 vybudoval skvělé jméno, na kontě má vítězné trofeje a mnoho pódiových umístění s vozy, které nebyly na úrovni nejlepších. Navíc Red Bull s ním má smlouvu pouze do konce roku 2018 a v juniorském Toro Rosso nedočkavého Sainze, který touží po jeho místě. Jenže Red Bull, ačkoli mediálně upřednostňuje Maxe Verstappena, si je dobře vědom Ricciardových kvalit a nechtěl se ho vzdát.

Beztak je otázkou, jak by se Ricciardo zatvářil, kdyby mu bylo navrhnuto, aby příští rok nezávodil za tým s ambicí zabojovat o titul, ale za pomalu rostoucí Renault. Nakonec je tedy asi dobře, že Renaultu byl na rok "zapůjčený" Sainz. Pokud se Red Bull s Ricciardem nedohodne na smlouvě na sezonu 2019 a další, je docela pravděpodobné, že si Sainze vezme zpět.

"To mě nepřekvapuje. Jsem rychlý a hezký!" zažertoval Ricciardo na téma zájmu Renaultu.

V médiích se mezitím objevilo vyjádření Christiana Hornera, který za "logickou náhradu" za Sainze považuje Pierra Gaslyho, úřadujícího šampiona GP2/F2, který se již adaptoval v japonské sérii Super Formule a vyhrál poslední dva závody. Zatím to ale není jisté, věci se evidentně řeší za pochodu.