Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo vidí u Renaultu zlepšení

Ricciardo vidí u Renaultu zlepšení

V závodě si věří na Albona s Leclerkem

Renaultu se v sobotu podařilo pošesté v letošním roce postoupit s oběma svými jezdci do závěrečné třetí části kvalifikace. Úspěšnějším z pilotů žlutočerných monopostů byl Daniel Ricciardo, který zajel šestý čas. Jeho parťák Esteban Ocon obsadil sedmou příčku a musel od svého australského týmového kolegy skousnout desátou kvalifikační porážku v sezoně.

Skutečnost, že se francouzské stáji podařilo takového výsledku dosáhnout na Nürburgringu, je podle Ricciarda důkazem jejího zlepšení: „Byl to další solidní výkon týmu, šesté a sedmé místo. Tento víkend se toho hodně událo, takže jsme si to ještě ani neuvědomili, ale toto je okruh vyžadující maximální přítlak. A na takových se vždy projevila většina našich nedostatků. Dokonce ani Mugello nevyžadovalo maximum přítlaku. Tady je to spíše jako Barcelona nebo nějaký jiný okruh, kde jsme se trápili ještě více,“ uvedl budoucí pilot McLarenu.

Šesté místo ale nemusí být tento víkend podle Ricciarda pro Renault maximem. Rodák z Perthu věří, že ve výsledcích závodu může figurovat ještě výše: „Myslím si, že šesté místo je v pohodě. Z této pozice můžeme zajet dobrý závod. Vepředu jsou samozřejmě Charles (Leclerc) a Alex (Albon) a já si myslím, že s nimi můžeme závodit,“ dodal.

U Ocona panovaly po kvalifikaci smíšené pocity: „Zda-li jsem spokojený? Ano i ne. Myslím si, že jsem ve svém kole nevyužil celý potenciál, domnívám se však, že pro nás oba (s Ricciardem) jde o dost slušný výsledek. Měli jsme velice málo poznatků, včera (v pátek) jsme nejezdili, dnes (v sobotu) jsme absolvovali pouze jeden trénink. Poslali jsme auto do kvalifikace a fungovalo opravdu dobře, což mě skutečně potěšilo,“ řekl Francouz.

Esteban Ocon po kvalifikaci cítil, že mohl dosáhnout na víc. Foto: Renault

 

Ocon rovněž prozradil, co očekává od závodu: „Bude to pro nás skok do neznáma. Na měkkých pneumatikách jsem již jel, tudíž vím, jaké jsou. Po zastávce v boxech to ale bude o tom, jak se pneumatiky chovají a jak dlouho vydrží. Takže uvidíme, jak to půjde.“

Pro Ricciarda půjde v neděli o první závod na Nürburgringu po sedmi letech. Naposledy se zde představil roku 2013. Tehdy nastoupil ještě jako pilot Toro Rosso (dnes AlphaTauri) do Velké ceny Německa a do cíle dojel jako dvanáctý.

Oconovo poslední vystoupení na této trati je o rok mladší než Ricciardovo. Naposledy jsme jej zde mohli vidět roku 2014 v rámci podniku evropské F3, kterou ten rok mimo jiné i po skalpu Maxe Verstappena ovládl. V trojici závodů na Nürburgringu si ale připsal šesté místo, třetí příčku a odstoupení.

Zdroj: PlanetF1, úvodní foto: Renault