Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ocon přesvědčil pochybovače

Ocon přesvědčil pochybovače

Skvělý výsledek už opravdu potřeboval

Esteban Ocon s jeho jednozastávkovou strategií nepatřil k hlavním hvězdám včerejší VC as-Sachíru, ale po dobře odvedené práci se dostal na stupně vítězů a obdržel 18 bodů za druhé místo. To je bezmála třetina celého jeho letošního bodového zisku. Ne tak dávno byl hlavním kandidátem na místo v týmu Mercedes, až se konečně uvolní. Jenže loni nezávodil a tento rok byl skrytý ve stínu Daniela Ricciarda, takže alespoň jeden vynikající výsledek už skutečně potřeboval.

"Nemám slov. Při protnutí cílové čáry jsem plakal. Úplně mě zaplavily emoce," řekl 24letý francouzský jezdec po skončení závodu. "Byla to moc těžká sezona. Ne vždy jsem byl za dobrý výkon odměněn, ale nevzdával jsem se. Pracoval jsem a udržel jsem si motivaci, to bylo důležité. Když vidíš, že v tebe věří čím dále méně lidí, musíš si věřit ty sám. Tak to je.

Mít Daniela v druhém voze je ohromně vysoká laťka. Měl hodně solidní sezonu, svou druhou s Renaultem, evidentně šel nahoru. Já jsem ale viděl, že i moje výkony se zlepšují. Rozdíly mezi námi se zmenšovaly a tohle pódium, to je třešnička na dortu."

Před posledním závodem sezony je Ocon v šampionátu na dvanáctém místě, Ricciardo přišel o čtvrtou příčku ve prospěch vítěze závodu Sergia Péreze. Příští rok bude Ricciardo závodit za McLaren a Oconovým týmovým kolegou u týmu Alpine se stane Fernando Alonso.

Tým Renault ve své poslední sezoně získal již třetí umístění na stupních vítězů. Foto: Renault

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Renault