Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Renault potvrdil, že by chtěl do týmu Ocona

Renault potvrdil, že by chtěl do týmu Ocona

Rozhodnutí má padnout přes letní přestávku

Daniel Ricciardo chtěl mít kontrakt na rok 2019 podepsaný nejpozději do letní přestávky, ale nepodařilo se, přestože už i vrabci na stromech si štěbetají o tom, že zůstane u Red Bullu. To komplikuje život ostatním jezdcům zavázaným rakouskému výrobci energetických nápojů včetně Carlose Sainze a jeho prostřednictvím i týmu Renault. Tým francouzské automobilky neví, zda mu Red Bull Sainze nechá a za jakých podmínek. Talentovaného mladého jezdce dostal na roční hostování výměnou za to, že souhlasil s rozvázáním smlouvy s týmem Toro Rosso, který se potřeboval okamžitě přesunout k Hondě. Co by mohl Red Bull chtít tentokrát?

A v takové situaci se objeví Toto Wolff, šéf Mercedesu, a prohlásí, že by mu nevadilo, kdyby Renault převzal jejich francouzského juniora Estebana Ocona z finančně utrápené Force India a naučil ho pracovat ve větším, továrním týmu.

"Neudělali jsme žádné rozhodnutí, nepodepsali jsme žádnou smlouvu. Máme několik možností. Několik dobrých možností. Carlosovo setrvání v týmu je jedním z nich, ale rozhodující slovo bude mít Red Bull. Přijetí Ocona může být další možností. Jeho kariéru řídí Mercedes, což není špatná věc, ale je to něco, co je také třeba zvážit," řekl Cyril Abiteboul v rozhovoru pro francouzskou televizi Canal+ ještě před víkendem Velké ceny Maďarska a předtím, než šéf Mercedesu řekl, že by Oconovi nestál v cestě.

"Diskutujeme o tom a budeme v tom pokračovat i přes letní přestávku," řekl šéf Renaultu v Maďarsku, když ho novináři informovali, co jim prozradil Wolff. "Budeme mluvit se všemi včetně Carlose. Opakuji, nepadlo žádné rozhodnutí. Čas ukáže a konečné rozhodnutí chceme udělat ve Spa. Myslím si, že tam už budeme připraveni udělat oficiální oznámení."

Pokud bude Renault paralelně rokovat s Red Bullem i Mercedesem, bude přirozeně v lepší pozici, než kdyby musel přistoupit na podmínky Red Bullu. Otázkou pak je, zda Renaultu nevadí, že si jezdce opět jenom půjčí, a zda proto nebude chtít jednoho z nich raději vykoupit z jeho juniorské smlouvy.

Ocon by nebyl u Renaultu úplným nováčkem, v první polovině roku 2016 byl jeho testovacím jezdcem