Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon má svůj nejlepší motor

Ocon má svůj nejlepší motor

Renault odvedl dobrou práci.

Hodně se mluví o tom, že Honda v zimě vyrobila pohonnou jednotku (PJ) s vynikajícím výkonem, že nová PJ Mercedesu potřebuje zlepšit rekuperaci energie a že Ferrari má zpět část výkonu, o který loni přišlo. Esteban Ocon tvrdí, že také Renault měl dobrou zimu. Podle tohoto bývalého testovacího jezdce Mercedesu má nyní tým Alpine nejlepší PJ, s jakou dosud jezdil.

"Rozhodně se udělal krok vpřed," řekl francouzský závodník. "Práce týmu se projevila ve více oblastech, toho jsme si všimli již během testování. Pravidla se změnila, ale ne zas tak moc. Pohonná jednotka je nejlepší, s jakou jsem měl doposud možnost jezdit, ale těžko porovnávat mezi týmy."

"Je několik věcí, které by se daly srovnávat," přidal se Fernando Alonso, který PJ Renaultu používal naposledy v roce 2018 jako jezdec McLarenu. "Ale mohu říct, že my v Alpine jsme s letošní pohonnou jednotkou spokojeni."

Jezdci Alpine jsou s novým motorem spokojeni. Foto: Alpine

McLaren začal letos používat motor Mercedesu, čímž Renault přišel o posledního zákazníka a jeho PJ už používá pouze tovární tým Alpine. I kvůli tomu se mu hned v prvním závodě sezony 2021 přerušila šňůra dlouhá 238 závodů. V tolika velkých cenách v řadě vždy bodoval alespoň jeden vůz poháněný motorem této francouzské automobilky. Šňůra se táhla od roku 2008 s přispěním týmů Renault, Lotus, Red Bull, Toro Rosso, Williams a McLaren.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alpine