Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo se zapomněl napít z boty

Ricciardo se zapomněl napít z boty

Zaskočil ho moc studený šampus

Tak to je průšvih,“ povzdechl si Daniel Ricciardo po skončení včerejší VC Eifelu. Co se mu přihodilo? Na stupních případů vynechal svůj typický přípitek z boty. Připomněli mu ho až novináři.

Není divu, že rituál opomněl. Naposledy ho totiž mohl uplatnit před více než dvěma roky, po VC Monaka 2018. Australan to nakonec zdůvodnil tím, že ho zaskočilo, jak bylo šampaňské tentokrát ledové. „Normálně ho nechladí, ale tady to udělali. Přitom byla veliká zima. Když mě Max Verstappen pokropil, měl jsem toho plné kecky,“ zažertoval.

Na co ale věčný smíšek určitě nezapomněl, je sázka se šéfem týmu Renault Cyrilem Abiteboulem. Jeho nyní čeká návštěva v tetovacím salonu. Motiv je rovněž v Ricciardově kompetenci: „Bude to mít nějaký vztah ke mně, s německým podtónem, protože tady jsme úspěchu dosáhli. Zrealizujeme to asi v Londýně, kde znám pár umělců. Některému z nich zavolám.“ 

Není krásnější chvíle... Foto: Renault

Abiteboul se o svém závazku nehodlal příliš bavit, jinak ale zářil štěstím. Vždyť Renault se dočkal pódiového umístění poprvé od svého návratu do šampionátu v sezoně 2016. Navíc před zraky nového nejvyššího nejvyššího představitele automobilky Luky de Mea, který byl na Nürburgringu osobně přítomný.

Timing nám opravdu vyšel,“ pochvaloval si Abiteboul. „Je to ale hlavně důkaz toho, jakých pokroků jsme dosáhli. To už bylo patrné v několika předchozích závodech. Více rozumíme autu a dokážeme ho stále lépe nastavovat.“

Zdroj: Renault, úvodní foto: Renault