Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Berger už dává Hamiltona do Sennovy ligy

Berger už dává Hamiltona do Sennovy ligy

První, kdo si to opravdu zaslouží

Gerhard Berger vysekl Lewisu Hamiltonovi velkou poklonu. Bývalý týmový kolega Ayrtona Senny dává Hamiltona, jako jediného, do jedné ligy s největší legendou tohoto sportu. Připomeňme, že pětinásobný mistr světa a úřadující šampion má po třech závodech sezony 2019 na kontě jedno druhé a dvě první místa a opět je v čele šampionátu.

"Často se mě ptali, jak bych toho nebo onoho jezdce porovnal s Ayrtonem. Vždy, celá léta, jsem říkal, že Ayrtonovi se nikdo ani nepřiblížil," řekl 59letý bývalý závodník. "Ale Lewis je první, koho dávám na jednu úroveň s Ayrtonem.

O statistiky tak nejde. Nélson (Piquet), Niki (Lauda), (Alain) Prost, Michael (Schumacher), všichni byli velkými šampiony, ale jeden se tyčil nad nimi všemi. Ayrton. Teď si myslím, že Lewis patří do jeho ligy.

Ayrton u mě přesto vítězí, protože to byl úžasný člověk, velká osobnost. A pokud někdo přijde o život a zůstane s námi jako legenda, tak to je něco opravdu velkého. Ale když se na to podívám pouze z úhlu výkonů na trati, tak Lewis prostě jde od jednoho pole position a vítězství k druhému. Přesně jako Ayrton. Momentálně se už zdá, jakoby byl neporazitelný. Má nejlepší vůz s nejlepším motorem, ale i on je nejlepší. Momentálně s odstupem nejlepší v poli.

Nic proti Michaelovi, je to tragédie, co se mu stalo, ale když dám tyto věci stranou, tak Lewis Hamilton je výjimečný i mezi nejlepšími z těch, které jsem měl možnost sledovat ve F1."