Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Honda přiveze do Baku nový vývojový stupeň motoru

Honda přiveze do Baku nový vývojový stupeň motoru

Toro Rosso tím vyčerpá celoroční limit

Red Bull se rozhodl zariskovat. Už po třech velkých cenách uskutečnil záměrnou výměnu motorů. V Baku nasadí Honda agregáty dalšího vývojového stupně. Totéž se týká i satelitního týmu Toro Rosso.

Vzhledem k tomu, že pohonnou jednotku je možné beztrestně obměnit jen dvakrát za sezonu, vzniká tak akutní nebezpečí, že v závěrečných velkých cenách postihnou Maxe Verstappena a Pierra Gaslyho penalizace.

Daniil Kvjat se patrně nevyhne nedobrovolným posunům vzad na startovním roštu

Téměř jistotu mají v tomto směru Daniil Kvjat a Alexander Albon, kteří nová ústrojí obdrželi už během VC Číny. U Kvjata to bylo v důsledku technického kolapsu v úvodním tréninku (způsobeného snad technologickou nekázní při výrobě…), u Albona po jeho těžké sobotní nehodě. V jejich případě je už celoroční kontingent vyčerpán!

Honda tvrdí, že její nový produkt nejen zvýší spolehlivost, ale přinese i „mírné zlepšení výkonu“. Protože Ferrari a Mercedes plánují aplikaci druhých motorů až před závodem ve Francii, mohla by tu být šance na alespoň částečné smazání ztráty, kterou Red Bull na oba giganty zatím má. Jako mnohem pravděpodobnější se ale jeví, že Honda hasí zatím blíže nespecifikovaný problém.