Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltona trojkoruna absolutně nezajímá

Hamiltona trojkoruna absolutně nezajímá

Výhrady má i k Zandvoortu

Tým McLaren, který Lewise Hamiltona "objevil", a Fernando Alonso se připravují na závod Indianapolis 500. Kdyby Alonso vyhrál, stal by se teprve druhým jezdcem historie, kterému se povedlo získat trojkorunu. Hamilton mezitím vstoupil do boje o šestý mistrovský titul a už mu pomalu chybějí laťky, které by ještě stály za to přeskočit. Je mu ale pouze 34. Tak co bude dělat, když ho F1 přestane bavit, když získá šestý i sedmý titul, když Mercedes přestane stavět vítězné vozy? Trojkoruna by mohla být odpovědí, jenže není.

"Absolutně mě nezajímá," řekl Hamilton. "Nikdy neříkej nikdy, ale vážně si nemyslím, že po F1 budu ještě závodit někde jinde."

Nezaváhá, ani kdyby se nabídka týkala pouze závodů v Le Mansu a Indianapolisu, bez sérií postavených kolem nich?

"Ty vozy už prostě nejsou ono. Nigel Mansell jel v Indianapolisu, tehdy to ještě byly dobré vozy. A přestože jsem obdivoval skupinu C (zrušená kategorie v Le Mansu), teď mě vozy v těchto závodech nijak neohromují. Le Mans ani nesleduji. Nejspíš budu jezdit na motorkách, ale pouze pro zábavu."

Historie a tradice ho nelákají ani do Zandvoortu. Zatímco většina světa F1 drží Nizozemcům palce, Hamilton vidí okruh příliš úzký pro současné vozy.

"Když jsem tam závodil naposledy, byl to skvělý okruh," řekl jezdec Mercedesu, jenž tam v roce 2005 v závodě Euroserie F3 porazil Sebastiana Vettela a odnesl si trofej pro vítěze. "Jenže se tam těžko předjíždělo… Nevím, jestli s tím už něco udělali, nebo hodlají udělat. Mohlo by pomoci DRS. Ale v Nizozemsku bych závodil rád. Paříž je Paříž, ale já víc miluji Amsterdam."