Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel si myslí, že ztráta na Mercedes je reálná

Vettel si myslí, že ztráta na Mercedes je reálná

Pomalé zatáčky Ferrari nejdou

Zatím nejvěrohodnější obrázek o rozložení sil v Barceloně nám dal druhý trénink a není to pohled, který by se tifosi líbil. Jezdci Ferrari byli o tři desetiny pomalejší než soupeři z Mercedesu. VC Španělska je přitom zpravidla významným milníkem sezony. Týmy přicházejí s velkými soubory novinek, věcmi, které se nestihly udělat do začátku sezony, na kterých pracovaly po zimních testech. Trať v Barceloně je prověří jako málokterá jiná. Právě na ní se konaly zimní testy a dobré časy Ferrari byly základem předsezonního optimismu. Nyní ale Scuderia hodně ztrácí v pomalých zatáčkách posledního sektoru.

"Musíme s tím něco udělat. Ne poprvé tento rok ztrácíme v tomto typu zatáček," řekl Vettel o snaze odstranit hlavní slabinu červeného vozu.

"Kdyby to byl jednoduchý problém, tak je již vyřešen. Jenže my se stále snažíme pochopit, proč v tomto typu zatáček někdy ztrácíme hodně času a jindy méně. S motorem jsme velmi spokojeni.

Ale byl to jen pátek, takže ještě nemůžeme vědět, jak jsme na tom v porovnání s ostatními týmy. Z hlediska vývoje jde všechno podle plánu, ve voze jsou věci, které v něm teď měly být. Horší je to s mým pocitem z vozu. A je férové říct, že jsme nebyli nejrychlejší."

Ferrari do Barcelony přivezlo novou verzi své pohonné jednotky. Mercedes použil nové aerodynamické prvky.