Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rozzuřený Vettel – jeden hot, druhý čehý?

Rozzuřený Vettel – jeden hot, druhý čehý?

Leclerc si rozepnul pásy předčasně

Ve Ferrari to opět zaskřípalo. A značně. Ve druhé polovině dnešní Velké ceny Španělska probíhala mezi zdí a Sebastianem Vettelem čilá rádiová komunikace. Zejména jezdec se do ní zapojil s takovou vehemencí, že některé jeho výrazy musely být v televizním přenosu vypípány.

Nejdříve mně nařídili, abych za to pořádně vzal. Za chvíli jsem zase slyšel, že na téhle sadě pneumatik mám dojet do cíle. To mě pochopitelně naštvalo, protože to mohli říct hned,“ vysvětloval po závodě Vettel dění během svého druhého úseku v rozhovoru pro televizní stanici Sky. Riskantní strategie nakonec vyšla a na exmistra světa alespoň nějaké body zbyly.

 

Charles Leclerc skončil v boxech mnohem dříve, než si představoval. Foto: Ferrari

 

Chcípl mně motor. Zkoušel jsem ho nastartovat, ale nedařilo se mně to. Už jsem si rozepnul pásy, že vystoupím, když najednou naskočil. Jenže jsem musel zajet do boxů, aby mně pásy zase zapnuli,“ vylíčil chvíle bezprostředně před svým odstoupením Leclerc. „Jinak to ale nebyl špatný závod. Měl jsem na to dojet šestý nebo sedmý. Hlavně na měkkých gumách nám to šlo. Na středních jsem uvázl v provozu. Až do té osudné chvíle však všechno probíhalo docela dobře.

Zdroj: Sky, úvodní foto: Ferrari