Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

SF1000 - konečně správná šifra?

SF1000 - konečně správná šifra?

Ferrari ukázalo nové auto v divadle

Nyní již známe podobu dvou monopostů, které uvidíme závodit v nadcházející sezoně formule 1. Po Haasu, který se rozhodl nečekat až do 19. února na oficiální prezentaci a svůj nový vůz ukázal již minulý týden prostřednictvím fotografií, se dnes svou novou zbraní pochlubilo rovněž Ferrari. Stalo se tak v divadle Teatro Municipale ve městě Reggio nell´ Emilia.

Zatímco v případě americké stáje jsme mohli registrovat významnou změnu zbarvení, když loňský černo-zlatý design nahradila kombinace černé a bílé, maranellští nám již podobné překvapení nenachystali a i letos sází na tradiční rudou. Na počest tisícího startu týmu ve F1, který by měl absolvovat letos v Monte Carlu, nese auto označení SF1000.

„Vycházeli jsme z loňského SF90. Co se ale týče konceptu, byli jsme tak extrémní, jak jsme jen mohli být. Vůz možná vypadá podobně jako loňský, je ale kompletně odlišný. Naše technická skupina je pořád mladá. Stále musíme růst, učit se z vlastních chyb, těžit z toho a soustředit se na spolehlivost, která loni představovala jednu z našich slabin. Současně zde máme projekt pro rok 2021, který přinese největší změnu, jaká se ve F1 kdy odehrála. Musíme být připraveni,“ uvedl na pódiu šéf stáje Mattia Binotto.

S tímto vozem se Sebastian Vettel a Charles Leclerc letos pokusí zabojovat o titul

Prezentace nových vozů ale pro tento týden ani zdaleka nekončí. Již zítra totiž ukážou své monoposty Red Bull s Renaultem. Ve čtvrtek pak veřejnost poprvé uvidí nové auto McLarenu a v pátek spatří světlo světa i vozy AlphaTauri a Mercedesu. "Stříbrné šípy" ovšem již ukázaly nové zbarvení.